Podrška BiH na njenom evropskom putu

Izvor: B92, 30.Jul.2022, 16:01

"Podrška BiH na njenom evropskom putu"

Španski premijer Pedro Sančez rekao je danas u Sarajevu da Španija pruža podršku BiH na njenom evropskom putu.

Sančez je pozvao na sprovođenje reformi koje bi taj proces ojačale.

Sančez je na konferenciji za novinare nakon sastanka sa članovima Predsedništva BiH pozvao političare u BiH da iskoriste priliku koja im se nudi i to još ove jeseni, jer, kako je rekao, sve političke snage u EU žele deblokadu političkih procesa u BiH i njenu stabilizaciju, prenosi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Klix.ba.

On je naglasio da je najpre potrebno usvojiti reformske zakone na kojima EU insistira, kao i obezbediti demokratsko sprovođenje predstojećih izbora.

Španski premijer je istakao da je u Sarajevo došao kako bi pružio podršku jačanju demokratije, i napomenuo da njegova zemlja podržava teritorijalni integritet BiH i njen ulazak u EU.

On je ocenio da u BiH treba smanjiti napetost i retoriku podela, vratiti se odlučivanju u institucijama, imati u vidu interes građana za boljim životom i naći dobra rešenja za otvorena pitanja, što će, kako je rekao, uvek imati podršku međunarodne zajednice.

Španski premijer je posetu Zapadnom Balkanu započeo juče u Beogradu, a osim Sarajeva, planirana je poseta Podgorici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.