Podnošenje zahteva za upis zadružne svojine ističe sutra

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Jan.2019, 16:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Podnošenje zahteva za upis zadružne svojine ističe sutra

Rok zadrugama i zadružnim savezima u Srbiji da podnesu zahtev za upis zadružne svojine na nepokretnostima ističe sutra.

Reč je objektima i zemljištu koji su na dan stupanja na snagu Zakona o zadrugama upisani kao društvena ili javna svojina, a na koje zadruge ili zadružni savezi polažu određena prava.

Ukoliko to nisu učinili do sada, na toj zadružnoj imovini nadležni organ će po službenoj dužnosti upisati pravo javne svojine Republike Srbije.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
"Zakonski rok, 7. januar, nije rok za okončanje postupka upisa zadružne svojine, već za podnošenje zahteva nadležnom organu za upis prava na nepokretnosti", saopštilo je ranije Ministarstvo privrede.

Sa druge strane, naveli su, za zadruge i zadružne saveze koji vode upravni ili sudski postupak, uključujući postupke po vanrednim pravnim lekovima, u vezi sa vraćanjem imovine, važi drugačiji rok.

Oni su dužni da u roku od tri godine od dana pravnosnažnog okončanja postupka, podnesu zahtev za upis zadružne svojine za imovinu nad kojom je utvrđeno pravo vlasništva zadruge, odnosno, pravo zadruge na povrćaj imovine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Sutra ističe rok za upis zadružne svojine

Izvor: Radio 021, 06.Jan.2019

Rok zadrugama i zadružnim savezima u Srbiji da podnesu zahtev za upis zadružne svojine na nepokretnostima ističe sutra...Reč je objektima i zemljištu koji su na dan stupanja na snagu Zakona o zadrugama upisani kao društvena ili javna svojina, a na koje zadruge ili zadružni savezi polažu određena...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.