Podneto 136 zahteva za sufinansiranje planova zapošljavanja

Izvor: Blic, 27.Feb.2012, 17:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Podneto 136 zahteva za sufinansiranje planova zapošljavanja

Zahtev za sufinansiranje lokalnih akcionih planova zapošljavanja za ovu godinu, pomoću kojih bi trebalo da se zaposli oko 5.000 ljudi, Nacionalnoj službi za zapošljavanje (NSZ) podnelo je 136 lokalnih samouprava.

U NSZ u toku je postupak obrade podnetih zahteva, na osnovu čijeg predloga će Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja doneti odluku o odobravanju sredstava za sufinansiranje, saopšteno je iz NSZ.

U saopštenju se navodi da su najviše sredstava prema >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << lokalnim akcionim planovima zapošljavanja za ovu godinu opštine izdvojile za subvencije poslodavcima prilikom zapošljavanja na novootvorenim radnim mestima i to 327 miliona dinara.

Najviše sredstava za programe zapošljavanja izdvojio je Niš, 35 miliona dinara, zatim Vranje - 30 miliona dinara, Čačak a 30 miliona dinara i Kruševac - 25 miliona dinara.

Dodaje se da su opštine Kuršumlija i Tutin, koje spadaju u devastirana područja u ovoj godini iz lokalnog budžeta izdvojile po 15 miliona dinara.

Najviše zahteva podneto iz opština koje spadaju u nerazvijene - 82 zahteva, dok su razvijene opštine podnele 53 zahteva.

Da bi opštine dobile sredstva iz budžeta potrebno je da imaju donet Lokalni akcioni plan zapošljavanja koji je usklađen sa Nacionalnim planom zapošljavanja, kao i formiran savet za zapošljavanje odnosno da ispune formalne uslove predviđene pozivom, dodaje se u saopštenju.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Najveći broj lokalnih samouprava podneo zahteve za sufinansiranje programa zapošljavanja

Izvor: 025info.rs, 28.Feb.2012, 10:24

Nacionalnoj službi za zapošljavanje je 136 lokalnih samouprava podnelo zahtev za sufinansiranje Lokalnih akcionih planova zapošljavanja u 2012. godini u ukupnoj vrednosti od 787 miliona dinara, što će sa dodatnim sredstvima Min

Nastavak na 025info.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.