Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Feb.2024, 23:11

Podneta krivična prijava protiv majke Uroša Blažića

Uroš Blažić optužen je za masovno ubistvo kod Mladenovca

Poslednja prijava dogodila se pre 15 dana, kada je Blažićeva majka prijavila Markovića da pravi proslavu u kući sa policajcima.

Muškarac iz Dubone podneo je danas zajedno sa očevima dvojice ubijenih mladića i devojke, krivičnu prijavu protiv majke Uroša Blažića koji je 4. maja prošle godine ubio devetoro mladih u Duboni i Malom Orašju, potvrđeno je za "Blic".

On je krivičnu prijavu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << podneo pre 15 dana jer ga je Blažićeva majka lažno prijavljivala.

Blažićeva majka  je prošle godine podnela desetine krivičnih prijava protiv roditelja i rođaka ubijenih, a muškarac, čija su braća ubijena u masakru, ispričao je da ih lažno prijavljuje.

Poslednja prijava dogodila se pre 15 dana, kada je Blažićeva majka prijavila muškarca da pravi proslavu u kući sa policajcima.

Međutim, kako saznaje Blic, on tada uopšte nije ni bio u selu.

Podsetimo, Uroša Blažića policija je uhapsila u selu u okolini Kragujevca. Nakon izvršenog masakra u okolini Mladenovca, Blažić je oteo taksi vozilo, kojim se dovezao do naselja Grošnice, gde se sakrio u ujakovoj šupi. Nakon hapšenja, masovni ubica priznao je svoje zločine besramno ih pravdajući nepravdom društva koje se reflektovalo na njega.

Još je i izjavio i da su meštani stvarali zaveru protiv njega, da se o njegovom ocu pričalo loše i da je kriminalac, a okidač da pobije ljude bilo je i navodno ismevanje u školi jer je, kako kaže, tamnije puti.

Psihijatrijskim veštačenjem je pokazano da je Blažić u trenutku svog krvavog pira bio u svesnom i uračunljivom stanju.

Veštačenje nije pokazalo da on nije bio uračunljiv ili da na bilo koji način nije mogao da shvati značaj dela, niti da nije bio svestan svog ponašanja - rekao je advokat porodice Panić, Ivan Milosavljević.

Maksimalna kazna koju može da dobije je 20 godina robije za devet oduzetih mladih života, jer u trenutku zločina nije imao punu 21 godinu.

Srbija Danas/Republika/A.G.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.