Podneta TUŽBA protiv Trampa: Predsednik SAD prekršio USTAV?!

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Jun.2017, 22:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Podneta TUŽBA protiv Trampa: Predsednik SAD prekršio USTAV?!

Tužba podneta u američkoj državi Merilend

Državni tužioci Merilenda i Okruga Kolumbija Brajan Froš i Karl Rejsin rekli su da su podneli tužbu protiv predsednika Donalda Trampa.

U tužbi navode da je Tramp prekršio Ustav time što je zadržao veze sa svojm globalnom poslovnom imperijom.

Oni su na zajedničkoj konferenciji za štampu u Vašingtonu rekli da je tužba podneta u sudu u američkoj državi Merilend.

Froš i Rejsin naveli su Trampove >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << nekretnine, ugovore o najmu i druge "veze" širom sveta kao razlog za tužbu, navodeći da one predstavljaju sukob interesa prema Ustavu.

- Predsednikovi sukobi interesa prete našoj demokratiji. Mi ne možemo da se ophodimo prema tekućem kršenju Ustava od strane predsednika i njegovom zanemarivanju prava američkog naroda kao novom prihvatljivom statusu kvo - rekao je Froš.

Rejsin je rekao da je američki predsednik govorio o povlačenju crte između predsednišva i njegovih poslova i poseda ali da je odstupio od tog obećanja.

- Naša dužnost je da sprovodimo zakon i zato danas preduzimamo tu akciju -  rekao je Rejsin.

Iz Bele kuće nisu želeli odmah da komentarišu najavu o tužbi. Predsednik SAD je ranije za sličnu tužbu o kršenju delova Ustava rekao da je apsolutno bez osnova.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.