Podmetnut požar u Futogu

Izvor: B92, 07.Mar.2012, 21:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Podmetnut požar u Futogu

Beograd -- Oko podneva u Futogu došlo je do požara na velikoj površini pod trskom u blizini Dunava i vikend naselja Čerevićka skela i da on "nije nastao spontano".

Vatra se u jednom trenutku proširila oko betonskih stubova na kojima se nalaze strujni vodovi, čime su direktno ugroženi životi i bezbednost ljudi, koji žive u neposrednoj blizini.

Izazivanjem ovakvih požara direktno se ugrožavaju zdravlje i životi ljudi, ali i vrsta kojima su zapaljene površine prirodna >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << staništa, a paljenjem zemljišnih površina uništavaju se kultivisane biljke i forsiraju korovske vrste, navedeno je u saopštenju.

"Vreme je da se stane na put primitivizmu i neobrazovanosti, a posebno ugrožavanju života i zdravlja stanovništva ovakvim neodgovornim ponašanjem. Požar nije nastao spontano pa pozivamo nadležne da savesno rade svoj posao u skladu sa zakonima i da se utvrdi odgovornost za ovo delo", poručeno je iz Energetskog info centra.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Futogu gorela trska, požar "nije nastao spontanio"

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Mar.2012

FUTOG -..Energetski info centar saopštio je danas da je oko podneva u Futogu došlo do požara na velikoj površini pod trskom u blizini Dunava i vikend naselja Čerevićka skela i da on "nije nastao spontano"...Vatra se u jednom trenutku proširila oko betonskih stubova na kojima se nalaze strujni...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Apel poljoprivrednicima da ne spaljuju korov na otvorenom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Mar.2012, 15:41

NOVI SAD -..Uprava za vanredne situacije novosadske policije upozorila je danas građane da ne spaljuju biljne ostatke i smeće na svojim njivama i na otvorenom prostoru, kako ne bi došlo do širenja požara...Kako se navodi u saopštenju za javnost, u ovom periodu godine požari najčešće nastaju...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.