Podizanje gotovine uz kupovinu Dina karticom na pumpama NIS

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Okt.2020, 11:49

Podizanje gotovine uz kupovinu Dina karticom na pumpama NIS

Narodna banka Srbije saopštila je da je kompanija NIS od danas korisnicima domaće DinaCard kartice omogućila da lakše dođu do gotovog novca bez odlaska do bankomata ili šaltera banke.

Reč je o servisu "Podigni dinare" koji korisnicima omogućava da prilikom plaćanja na svim benzinskim stanicama NIS Petrol i Gazprom podignu i gotov novac i to u iznosu do 5.000 dinara.

Na taj način zahvaljujući široko rasprostranjenoj mreži maloprodajnih objekata NIS-a, kako >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u gradskim, tako i u ruralnim područjima, posebno korisnici Dina kartice koji žive u sredinama u kojima je manje razvijena mreža bankomata mogu brzo i jednostavno da podignu gotovinu, na najbližoj NIS Petrol ili Gazprom benzinskoj stanici.

Servis je omogućen u saradnji Narodne banke Srbije, Banke Poštanska štedionica a.d. Beograd, najvećeg izdavaoca nacionalne kartice, i kompanije NIS a.d. Novi Sad, koja je prva na srpskom tržištu prepoznala značaj navedene usluge.

U sklopu aktivnosti NBS koje imaju za cilj smanjivanje troškova procesuiranja transakcija kartičnih plaćanja, usluga podizanja gotovine uz kupovinu u DinaCard sistemu omogućena je bez dodatnih troškova za sve učesnike u toj transakciji banke koje izdaju kartice, banke koje postavljaju POS terminale na prodajnim mestima i trgovce), a samim tim i korisnike.

Usluga podizanja gotovine uz kupovinu je usluga koja korisnicima kartica omogućava istovremenu kupovinu i podizanje gotovine.

Pored već navedenih koristi za vlasnike Dina kartica, ova usluga značajna je i za trgovce, jer smanjuje vreme potrebno za upravljanje i troškove upravljanja gotovinom odnosno smanjuje se iznos gotovine u blagajni budući da se ona, isplatom potrošaču, pretvara u novac na računu trgovca.

Istovremeno, ponuda servisa "Podigni dinare" uvećava konkurentnost trgovaca jer, kako je navedeno, predstavlja mogućnost za privlačenje dodatnog broja potrošača u prodajni objekat.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

NIS i „DINA“ kartica na zadovoljstvo potrošačima

Izvor: Vostok.rs, 15.Okt.2020

Kompanija NIS uvela je u saradnji sa Bankom Poštanska štedionica mogućnost podizanja gotovine uz „Dina“ karticu na svim NIS Petrol i GAZPROM benzinskim stanicama.  Ovom uslugom obe strane daju veliku podršku popularizaciji „Dina“ kartice gde se pored plaćanja na bilo kojoj benzinskoj...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.