Podignuti ruski bombarderi

Izvor: B92, 19.Apr.2023, 10:16

Podignuti ruski bombarderi

Osam ruskih bombardera Tu-22M3 patroliralo je iznad neutralnih voda Ohotskog i severnog dela Japanskog mora.

Patrolirali su u okviru provere borbene gotovosti snaga Pacifičke flote, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

"U okviru iznenadne provere borbene gotovosti Pacifičke flote, deo Vazdušno-kosmičkih snaga i posade osam bombardera Tu-22M3 su leteli nad neutralnim vodama Ohotskog i severnog dela Japanskog mora", rekli su u Ministarstvu.

Dodali su >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da su posade Tu-22M3 pružale podršku floti.

Naglasili su da se svi letovi obavljaju bez kršenja granica drugih država i strogo su u skladu sa međunarodnim pravilima korišćenja vazdušnog prostora.

Iznenadna provera borbene gotovosti Pacifičke flote, delova Vazdušno-kosmičkih snaga i jedinica se sprovodi od 14. aprila. Osnovni cilj je povećanje sposobnosti Oružanih snaga u rešavanju zadataka, kao i sprečavanje akcija mogućeg neprijatelja iz pravca mora i okeana.

Podsetimo, dva ruska strateška bombardera Tu-95MS preletela su dan ranije neutralne vode Beringovog i Ohotskog mora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.