Podignuti borbeni avioni i helikopteri: Drama na granici VIDEO

Izvor: B92, 25.Maj.2023, 12:16

Podignuti borbeni avioni i helikopteri: Drama na granici VIDEO

Vojska Južne Koreje i SAD izvele su danas masovne vojne vežbe u blizini granice sa Severnom Korejom.

Današnje vežbe, prve od pet rundi vojnih vežbi saveznika do sredine juna, dešavaju se na 70. godišnjicu od uspostavljanja vojnog saveza između Seula i Vašingtona, preneo je AP.

Severna Koreja je obično reagovala na takve velike južnokorejsko-američke vežbe testiranjem raketa i drugog oružja, navodi agencija.

Američko-južnokorejske vežbe, nazvane >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << "kombinovane vežbe za uništavanje vatrene moći", najveće su vežbe te vrste. Dve zemlje su održale vežbe 11 puta od 1977. godine, saopštilo je južnokorejsko Ministarstvo odbrane.

Zvaničnici Ministarstva rekli su da su ovogodišnje vežbe uključivale napredne stelt borbene avione, jurišne helikoptere, tenkove i višestruke raketne sisteme iz Južne Koreje i SAD. U vežbama je učestvovalo oko 2.500 vojnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Američka i južnokorejska vojska simulirale NAPAD IZ SEVERNE KOREJE: "Demonstrirana ogromna sposobnost da se suprotstave pretnjama" (FOTO)

Izvor: Blic, 25.Maj.2023

Vojska Južne Koreje i SAD izvele su danas masovne vojne vežbe u blizini granice sa Severnom Korejom, u okviru kojih je simuliran "napad u punom obimu" iz Pjongjanjga.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.