Podignuti američki bombarderi

Izvor: B92, 05.Apr.2023, 12:51

Podignuti američki bombarderi

Američki bombarderi B-52, koji nose nuklearno oružje, učestvuju u novim zajedničkim vazdušnim vežbama sa Seulom, u demonstraciji sile protiv Severne Koreje.

Bombarderi B-52 učestvuju danas u zajedničkim vazdušnim vežbama sa američkim i južnokorejskim borbenim avionima iznad Korejskog poluostrva, saopštilo je Ministarstvo odbrane Južne Koreje, prenosi AP.

Navedeno je da je to prvo raspoređivanje američkih bombardera B-52 na poluostrvu za mesec dana i da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vežbe „pokazuju snažnu odlučnost Seula i Vašingtona i njihovu savršenu spremnost da brzo i nadmoćno odgovore na svaku provokaciju Severne Koreje“. Južnokorejska i američka vojska proširili su svoje zajedničke vojne vežbe kao odgovor na nuklearne i raketne pretnje iz Severne Koreje.

Pjongjang doživljava takve vežbe kao provokacije koje pokazuju nameru rivala da napadnu Severnu Koreju.

Dan nakon poslednjeg leta bombardera B-52 na poluostrvu, 6. marta, Kim Jo Džong, uticajna sestra severnokorejskog lidera Kim Džong Una, upozorila je da je njena zemlja spremna da preduzme "brzu i opsežnu akciju“ protiv SAD i Južne Koreje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Američki bombarderi B-52 ponovo iznad Korejskog poluostrva

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Apr.2023

Američki bombarderi B-52, koji nose nuklearno oružje, danas učestvuju u novim zajedničkim vazdušnim vežbama sa Seulom, u demonstraciji sile protiv Severne Koreje kao deo odvraćanja Pjongjanga od testiranja nuklearnog naoružanja.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.