Podignuta optužnica za krađu testova za malu maturu

Izvor: Press, 26.Nov.2013, 13:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Podignuta optužnica za krađu testova za malu maturu

Zbog "provaljivanja testova", rezultati polaganja male mature ove godine nisu vrednovani za upis u srednje škole.
Optužena je Zorica Matić koja se sumnjiči za krađu testova, Željko Cvetković, Nenad Mijalković i Dragana Dončić koji se terete za krivično delo prikrivanje.
Optužnica je dostavljena Prvom osnovom sudu 31. oktobra, objavljeno je na Portalu sudova. Tek nakon što optužnica bude potvrđena od strane suda, biće zakazan glavni pretres (suđenje).
Tužilaštvo >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << tereti Matićevu da je od 6. do 12. juna, kao radnik za pakovanje testova u Javnom preduzeću "Službeni glasnik", ukrala tri kombinacije testova iz srpskog i dva iz matematike tako što ih je stavila u svoj grudnjak, dok je treću kombinaciju testa iz matematike fotografisala.
Sumnja se da je kombinacije dala ostalim osumnjičenima, a sve je radila u cilju sticanja protivpravne imovinske koristi.
Matićeva se tereti za običnu krađu jer, kako su u sudu objasnili, testovi nemaju karakter službene tajne.
Tako su i za krađu i za prikrivanje zaprećene iste kazne - do tri godine zatvora ili novčana kazna.
Nakon ove afere u javnosti je pokrenuto pitanje odgovornosti ministra prosvete Žarka Obradovića, koji je nedugo potom u rekonstrukciji Vlade ostao bez ministarske fotelje.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Podignuta optužnica za krađu testova za malu maturu

Izvor: Telegraf.rs, 26.Nov.2013

Optužena Zorica Matić sumnjiči se za krađu testova, a Željko Cvetković, Nenad Mijalković i Dragana Dončić za krivično delo prikrivanje. Njima preti do tri godine zatvora ili novčana kazna

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.