Izvor: Nezavisne Novine, 17.Nov.2017, 17:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Podignuta optužnica protiv Josipa Šimića Đinđića

SARAJEVO - Tužilaštvo Kantona Sarajevo okončalo je rad na predmetu protiv Josipa Šimića Đinđića.

"Nakon efikasne istrage, Tužilaštvo KS kao stvarno i mjesno nadležno, podiglo je optužnicu protiv Josipa Šimića Đinđića zbog više krivičnih djela. I to šest krivičnih radnji krivotvorenja isprave, tri prevare i lažno predstavljanje. Optužnica je proslijeđena Općinskom sudu u Sarajevu na potvrđivanje", saopšteno je iz Kantonalnog tužilaštva KS.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine <<
Predmet je formiran nakon što je ovom tužilaštvu dostavljen izvještaj Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u kojem je navedeno da postoji osnov sumnje da je Josip Šimić Đinđić koristio krivotvoreni dokument te agencije predavši ga Tužilaštvu BiH 28. 08. 2017. godine.

(N1)

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.