Podigli kredit da postanu roditelji

Izvor: B92, 28.Jan.2015, 23:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Podigli kredit da postanu roditelji

Pošto su pet godina bezuspešno pokušavali da postanu roditelji Marija i Miroslav Petrović morali su da podignu kredit da bi ušli u postupak vantelesne oplodnje.

Zadužili su se i sada su roditelji tri preslatke devojčice: Sare, Helene i Danice.

Kada su 17. novembra prošle godine došle na svet, donele su najveću radost porodici Petrović.

Nakon pet godina borbe da postanu roditelji, Marija i Miroslav morali su na veštačku oplodnju. Postupak je uspeo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << iz prve, a njihovoj sreći nije bilo kraja kada su čuli da će imati tri bebe.

Pošto su lečenje počeli na privatnoj klinici, postupak vantelesne oplodnje nisu mogli da obave o trošku države. Marijina plata je samo 30 hiljada dinara. Miroslav je moler i nema stalni posao. Jedino rešenje bio je kredit.

Sa tri bebe u kući nije lako. Najviše para, kažu, troše na mleko i pelene. Dva krevetića su morali da pozajme.

Za sada, nemaju nikakvu finansijsku pomoć, ali bake pomažu u čuvanju beba.

Helena je najstarija. Ona je već nedelju dana po rođenju napustila bolnicu. Sara i Danica, koje su rodjene sa tek nešto više od kilograma, nedavno su izašle sa Instituta za neonatologiju. Porodica Petrović sada je na okupu i, kako kažu, u Pukovcu nema srećnijih od njih.

Za neku godinu planiraju još jednu bebu jer žele da Helena, Sara i Danica dobiju i brata.

Opširnije u videoprilogu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.