Podgorica: Ambasador Srbije pozvan na konsultacije o Branki Milić

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Nov.2018, 16:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Podgorica: Ambasador Srbije pozvan na konsultacije o Branki Milić

Crnogorsko Ministarstvo spoljnih poslova zatražilo je zvaničan stav Srbije povodom zadržavanja, kako se navodi, optužene Brane Milić u slučaju pokušaja terorističkog napada na dan parlamentarnih izbora 16. oktobra 2016. godine Branke Milić u Ambasadi te zemlje u Podgorici, iako joj je odlukom nadležnog suda određen pritvor.

Državni sekretar u Ministarstvu spoljnih poslova ambasador Zoran Janković tim povodom pozvao ambasadora Srbije Zorana Bingulca na konsultacije i >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << tom prilikom saopštio da bi svako delovanje koje utiče na sudski postupak, značilo kršenje principa međunarodnog prava, kao i diplomatske prakse između država koje imaju uređene diplomatske odnose, te je zatražio što brži odgovor srpske strane, preneo je portal CdM.

Kazao je i da će Ministarstvo spoljnih poslova i drugi nadležni organi preduzeti dalje mere i radnje, u skladu sa međunarodnim standardima, pravnim poretkom Crne Gore i diplomatskom i pravnom praksom u ovakvim slučajevima.

Bingulac je ranije potvrdio da se Milić nalazi u prostorijama Ambasade Srbije i da su odmah po njenom dolasku obavešteni nadležni organi te države.

Naglasio je da je srpska strana upoznata sa pravnom procedurom i obavezama koje je neophodno ispoštovati u pomenutom slučaju, te da se narednih dana može očekivati zvaničan stav i reakcija Srbije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

DIPLOMATSKI SPOR! Crna Gora pozvala SRPSKOG AMBASADORA na razgovor!

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Nov.2018

Crnogorsko Ministarstvo spoljnih poslova zatražilo je zvaničan stav Srbije povodom zadržavanja, kako se navodi, optužene Brane Milić u slučaju pokušaja terorističkog napada na dan parlamentarnih izbora 16. oktobra 2016. godine Branke Milić u Ambasadi te zemlje u Podgorici, iako joj je odlukom...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.