Izvor: B92, 07.Dec.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Podele u jagodinskom SPO-u

Jagodina -- Oko 50 članova SPO-a u Jagodini istupilo je iz te stranke nezadovoljno sastavom izbornog štaba stranke u tom gradu.

Jagodinski izborni štab imenovao je vrh stranke u Beogradu, na predlog Okružnog odbora SPO-a. Doskorašnji član SPO-a Nenad Inić je, na konferenciji za novinare, rekao da grupa koja je odlučila da vrati članske karte, podržava samo odluke lidera SPO-a Vuka Draškovića i da neće dozvoliti nikome ulazak u stranačke prostorije sve dok im on to >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << lično ne saopšti.

Kako je rečeno, od devet imenovanih članova Izbornog štaba, šest nije ni znalo da će biti u izbornom štabu i zato ne prihvata takvu odluku vrha stranke.

Novinarima je pokazana i fotografija sa Skupštine Srpskog demokratskog pokreta obnove, koji se ranije izdvojio iz SPO-a, a na kojoj je i novi predsednik Izbornog štaba SPO Bratislav Filipović.

Druga dva člana, Ljubiša Danković i Željko Ljubanić, koji je bio i funkcioner Liberala Srbije u Jagodini i kandidat Pokreta snaga Srbije za odbornika na prošlim izborima, promenili su više stranaka, rečeno je novinarima.

Jagodinski odbor Srpskog pokreta obnove imao je oko 450 članova.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.