Izvor: B92, 14.Jul.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Podatke o optuženima NATO davao Hagu

Brisel -- Izvori u NATO saopštili su da je Savez u više navrata davao tužilaštvu Haškog suda obaveštajne informacije.

Informacije su bile vezane za lica optužena za ratne zločine na području bivše Jugoslavije. Time su izvori u sedištu NATO u Briselu uzvratili na optužbe haškog tužioca, Karle del Ponte, da je Haški sud Sforu 20. februara ove godine dostavio tačno obaveštenje da se optuženi Radovan Karadžić nalazi u bosanskom mestu Zaovine, a da "potom nije usledila >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nikakva akcija NATO".

"NATO nema nikakvog interesa da razmenjuje bilo kakve optužbe između međunarodnih organizacija, a jedna od njih je Haški sud. Svi činimo jedan tim i radimo sa istim ciljem, a to je da doprinesemo hapšenju lica optuženih za zločine od Haškog suda", rekli su ti izvori.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.