Pod kontrolom 90 odsto područja zahvaćenog požarom u Portugalu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Jul.2019, 11:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pod kontrolom 90 odsto područja zahvaćenog požarom u Portugalu

U Portugaliji je pod kontrolom 90 odsto područja zahvaćenog šumskim požarima koji traju četiri dana i u kojima je 39 ljudi povređeno, saopštili su danas zvaničnici.

Međutim, oni su upozorili da se danas popodne očekuju temperature od 40 stepeni Celzijusovih i da uz vetrove koji duvaju može doći do daljeg širenja požara kroz šumu borova i eukaliptusa na brdovitim terenima, prenela je agencija AP.

U gašenju požara danas je angažovano više od 1.000 vatrogasaca >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i 328 vozila, saopštila je Agencija za civilnu zaštitu.

Jedna osoba zadobila je teže povrede. Nekoliko meštana je evakuisano iz predostrožnosti, a u požaru su uništene i neke kuće.

Tokom vikenda izgorelo je oko 8.500 hektara rastinja, prenosi Rojters.

Iako je situacija u ponedeljak bila bolja, do večeri je tek 70 odsto požara bilo pod kontrolom zbog jakog vetra i visokih temperatura.

Poslednjih godina u Portugaliji su zabeleženi neke od najsmrtonosnijih požara u istoriji te zemlje.

U jednom od njih 2017. godine poginulo 107 ljudi.

Broj poginulih u toj godini podstakao je portugalsku vladu da podrži snažnije mere prevencije požara, što je dovelo do toga da u 2018. godini ne bude poginulih u požarima, prenosi agencija.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.