Počuči i Ivanoviću određen pritvor

Izvor: B92, 07.Apr.2014, 16:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počuči i Ivanoviću određen pritvor

Beograd -- Radomiru Počuči i pripadniku organizacije "Naši" Ivanu Ivanoviću sudija za prethodni postupak odredio je pritvor do 30 dana.

Kako saznajemo, pritvor je određen zbog postojanja mogućnosti da bi boravkom na slobodi mogli da ponove krivično delo.

Počuča je priveden ranije danas, kako se navodi u saopštenju, zbog sumnje da je izvršio krivično delo ugrožavanja sigurnosti kada je preko Fejsbuka pozvao na linč pripadnica nevladine organizacije "Žene u crnom".
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Pripadnik organizacije "Naši" Ivan Ivanović je priveden zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično delo rasne i druge diskriminacije objavljivanjem teksta na internet prezentaciji SNP "Naši" gde je objavio "spisak 30 srbomrzaca izdajnika među javnim ličnostima", saopštava Tužilaštvo za visokotehnološki kriminal.

Počuča i Ivanović su najpre saslušani, a potom im je određena mera policijskog hapšenja i sprovođenja u prostorije Tužilaštva za visokotehnološki kriminal u Beogradu koje je pokrenulo istragu protiv njih u sklopu koje je sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu predloženo određivanje pritvora okrivljenima.

Podsetimo, Počuča je, dok je bio na mestu portparola Protivterorističke jedinice MUP-a na svom nalogu na Fejsbuku pozvao na linč "Žena u crnom", jer je na vest da ta NVO obeležava 15 godina od zločina nad albanskim civilima na Kosovu, pozvao navijače da se obračunaju sa "Ženama u crnom".

"Mislim da ovo ne bi trebalo da se održi. Gospodo huligani, Delije, Grobari, radovci, Firmaši, umesto da trošite pesnice između sebe , a veliki ste rodoljubi udužite se", napisao je Počuča i nastavio poziv na linč u vulgarnom tonu.

SNP "Naš"i su objavili spisak od 30 imena srbomrzaca među javnim ličnostima, koji su osudili poverenica za zaštitu ravnopravnosti Nevena Petrušić, zaštitnik građana Saša Janković, B92, brojne nevladine organizacije i stranke.

I spisak "srbomrzaca" i pretnje "Ženama u crnom" upućene su 28. marta.

Pozdravljam efikasan rad Republičkog jav. tužilaštva u vezi pretnji udruženju Žene u crnom. Neka sada sud radi svoje u tišini.

— Saša Janković (@Kihot_ex_of) April 7, 2014

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uhapšeni Počuča i Ivanović

Izvor: Akter, 07.Apr.2014

Portaprol posebnih jedinica policije Radomir Počuča i pripadnik organizacije „Naši" Ivan Ivanović danas su uhapšeni

Nastavak na Akter...

Protvor za Počuču i Ivanovića

Izvor: RTV Pink, 07.Apr.2014

. . . Viši sud u Beogradu odredio je pritvor do 30 dana portaprolu Protivterorističkih jedinica policije (PTJ) Radomiru Počuči i pripadniku organizacije "Naši" Ivanu Ivanoviću, koji su uhapšeni zbog sumnje da su izvršili krivična dela ugrožavanje sigurnosti i rasna i druga diskriminacija putem...

Nastavak na RTV Pink...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.