Počinju radovi u Mije Kovačevića, linije GSP-a menjaju trase

Izvor: N1 televizija, 20.Maj.2017, 09:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počinju radovi u Mije Kovačevića, linije GSP-a menjaju trase

Danas počinju radovi na rekonstrukciji Ulice Mije Kovačevića, koja je deo šireg projekta koji obuhvata i obnovu Ruzveltove ulice, Trga Slavija i Bulevara oslobođenja. Zbog radova u Ulici Mije Kovačevića doći će do izmena u radu pojedinih linija javnog gradskog prevoza.

Vršilac dužnosti sekretara za investicije Grada Beograda Luka Petrović precizirao je za Beoinfo da će se radovi na potezu Mije Kovačevića – Ruzveltova odvijati sukcesivno u četiri faze.
>> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija <<
Prva faza se odnosi na rekonstrukciju od kružnog toka, kod Omladinskog stadiona do Ulice Čarlija Čaplina, koja će u tom periodu, kao i sam kružni tok, biti prohodni za saobraćaj.

Druga faza radova predviđa radove od Ulice Čarlija Čaplina do Ulice sveti Nikola. Za treću fazu je predviđena rekonstrukcija poteza od Ulice 27. marta do Bulevara kralja Aleksandra, a četvrta od Ulice svetog Nikole do 27. marta, naveo je Petrović.

Izmene u radu linija javnog gradskog prevoza

Tokom izvođenja radova u prvoj fazi, u periodu od 20. maja do 9. jula menja se režim rada linija javnog gradskog prevoza i to na sledeći način:

• tramvajske linije br. 3 i 12 će saobraćati, umesto do terminusa “Omladinski stadion“ na skraćenoj trasi do terminusa ”Tašmajdan“, sledećom trasom: Savski trg – Resavska – Tašmajdan, i nosiće oznake 3L /Tašmajdan – Kneževac/ i 12L /Tašmajdan – Banovo brdo/;

• Vozila sa linija broj 25, 25P, 27, 32 i 74 će, u oba smera, na delu od kružnog toka “Bogoslovija“ do raskrsnice ulica Čarlija Čaplina-Ruzveltova saobraćati sledećim saobraćajnicama: Kružni tok “Bogoslovija“, Dragoslava Srejovića, Mitropolita Petra, Čarlija Čaplina i dalje redovnim trasama;

• Vozila sa linije broj 66 će, u oba smera, na delu od raskrsnice ulica Veljka Dugoševića – Severni bulevar do raskrsice ulica Ruzveltova – Svetog Nikole saobraćati sledećom trasom: Veljka Dugoševića, Svetog Nikole, Ruzveltova i dalje redovnom trasom;

• Vozila sa linije broj 65 neće menjati trasu.

Vozila javnog gradskog prevoza će na izmenjenom delu trase koristiti sva postojeća stajališta i privremeno uspostavljena stajališta:

- u ulici Čarlija Čaplina, u smeru ka ulici Mitropolita Petra, neposredno pre nailaska na raskrsnicu sa ulicom Mitropolita Petra, gledano iz pravca Ruzveltove ulice;

- u ulici Dragoslava Srejovića, u smeru ka Mirijevu, neposredno po prelasku kružnog toka “Bogoslovija“, gledano iz pravca ulice Mitropolita Petra;

- u ulici Mije Kovačevića, u smeru ka Višnjičkoj ulici, neposredno po prelasku kružnog toka “Bogoslovija“, gledano iz pravca ulice Mitropolita Petra.

Slavija i Bulevar oslobođenja kreću za mesec dana

Kada je reč o rekonstrukciji Trga Slavija i Bulevara oslobođenja, oni kreću za 30 dana od početka radova u Mije Kovačevića, najavio je Petrović.

On je ukazao da će radovi u svim ulicama obuhvatiti potpunu rekonstrukciju tramvajskog koloseka, sa postavljanjem savremenih tramvajskih šina.

“Predviđena je zamena stubova i kompletne kontaktne mreže, kao i zamena kolovozne konstrukcije i sistema odvodnjavanja površinskih voda sa kolovoza. Predviđeno je da na celom potezu budu definisane četiri saobraćajne trake, što je već slučaj u Ruzveltovoj i Mije Kovačevića, ali će to biti novitet u Bulevaru oslobođenja. Takođe, menja se celokupna horizontalna i vertikalna signalizacija i uvodi se moderan sistem za upravljanje semaforima. Biće unapređenja javna rasveta, kao i izgradnja biciklističke staze duž ulica Ruzveltove i Mije Kovačevića, kao i u delu Bulevara oslobođenja, ali i sanacija nadvožnjaka iznad Cvijićeve ulice”, naveo je Petrović.

On je istakao da će građani posle završene rekonstrukcije osetiti manju buku, manje vibracije od tramvajskih šina, kao i bržu prohodnost tramvaja i mogućnost saobraćanja modernih tramvaja, koji do sada nisu mogli da idu ovom trasom.

Takođe biće znatno povećana bezbednost tramvajskog i putničkog saobraćaja, kao i zagađenost vazduha zbog veće propusnosti saobraćaja. Takođe, novi sistem saobraćaja će omogućiti prioritet javnom gradskom prevozu, i prvi put prioritet interventnim vozilima.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.