Počinju Dani evropske baštine

Izvor: Blic, 17.Sep.2012, 08:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počinju ''Dani evropske baštine''

Manifestacija ''Dani evropske baštine'' počeće večeras u Narodonoj bibilioteci Srbije programom Zadužbine ''Dositej Obradović koja će ujedno obeležiti i dan svog osnivanja.

Program će početi besedom prof. dr Dušana Ivanića, a nakon toga dramski umetnici Rada Đuričin i Miodrag Radovanović će čitati tekstove iz knjige ''Dositej svom narodu ili slobodno misliti'', koja će biti objavljena uoči Sajma knjiga u izdanju Narodne biblioteke i Zadužbine ''Dositej Obradović''.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Muzički deo programa će upriličiti ansambl za ranu muziku ''Flauto dolce''.

Takodje, u okviru ''Dana evropske baštine'' biće otvorena izložba koja će trajati do 30. septembra, a na kojoj će biti predstavljene slike i fotografije iz ranih dela Dositeja Obradovića, kao i najstarija izdanja njegovih dela u vlasništvu Narodne biblioteke Srbije.

Zadužbina "Dositej Obradović" osnovana je 17. septembra 2004. godine u Vršcu, na inicijativu "Hemofarm koncerna", kao utemeljivača, i osnivača -

Fondacije "Hemofarm", Matice srpske iz Novog Sada, Instituta za književnost i umetnost i Kulturno-prosvetne zajednice Srbije.

Zadužbina je zvanično počela da radi 21. oktobra 2004. godine.

Osnov za stvaranje ove Zadužbine našao se u zaštiti kuće u kojoj je rodjen Dositej Obradović.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Počinju ''Dani evropske baštine''

Izvor: Akter, 17.Sep.2012

Manifestacija ''Dani evropske baštine'' počeće večeras u Narodonoj biblioteci Srbije programom Zadužbine ''Dositej Obradović" koja će ujedno obeležiti i dan svog osnivanja

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.