Izvor: Radio Slobodna Evropa, 30.Apr.2010, 15:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počinje usklađivanje hrvatskog Ustava s evropskim tekovinama

Hrvatski sabor je većinom glasova donio Odluku o pristupanju promjenama hrvatskog Ustava. Ta je odluka donesena potrebnom većinom svih saborskih zastupnika - 82 zastupnika vladajuće većine glasovala su za odluku, protiv su bila 53 oporbena zastupnika, a suzdržan jedan zastupnik iz SDP-a. Odlukom je zadužen Odbor za Ustav da izradi nacrt ustavnih promjena koje se odnose promjene nužne za završetak pregovora i članstvo Hrvatske u EU, nezastarijevanje pretvorbenog kriminala i ratnog profiterstva ...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sabor odlučio da se pristupi ustavnim promenama

Izvor: EMportal, 30.Apr.2010

Hrvatski sabor odlučio je danas većinom glasova da pristupi promenama Ustava Hrvatske i to u onom delu koji se odnosi na završetak pregovora i članstvo Hrvatske u EU, nezastarevanje kriminala u privatizaciji i ranog profiterstva i uvođenje svih nacionalnih manjina u preambulu Ustava.

Nastavak na EMportal...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.