Počinje suđenje katoličkom svešteniku za seksualno zlostavljanje dečaka u Filadelfiji

Izvor: Blic, 14.Jan.2013, 22:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počinje suđenje katoličkom svešteniku za seksualno zlostavljanje dečaka u Filadelfiji

Pred sudom u Filadelfiji danas bi trebalo da počne suđenje jednom katoličkom svešteniku i bivšem učitelju verske škole u tom gradu, koji se terete da su krajem devedesetih godina silovali jednog dečaka.

Momak koji tereti dvojicu predstavnika katoličke crkve sin je lokalnog policajca, i njegov identitet nije otkriven, već je u medijima samo označen pseudonimom Bili.

On je, tokom istrage, rekao da su ga krajem devedesetih godina, tada kao dečaka, seksualno zlostavljala >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << dvojica sveštenika i jedan verski učitelj. Jedan od njih je priznao krivicu, dok su sveštenik Čarls Engelhart (66) i učitelj Bernard Šero (49) negirali dela za koja se terete.

Sveštenik Vilijam Lin je napravio nagodbu sa Tužilaštvom, i osuđen je na zatvorsku kaznu od tri do šest godina.

Engelhart i Šero su odbili ponudu Tužilaštva da priznaju krivicu i da budu osuđeni na kaznu od sedam i po do 15 godina zatvora.

U slučaju da na kraju sudskog procesa budu proglašeni krivim, preti im znatno duža zatvorska kazna.

Povezane vesti: Malta: Crkva nudi terapiju žrtvama svešteničke pedofilije Splitski sveštenik osuđen zbog seksualnog odnosa sa maloletnicama Otac Grošel: Za zavođenje sveštenika krivi tinejdžeri Sveštenik u zatvoru zbog prikrivanja napastvovanja Uhapšen italijanski sveštenik zbog pedofilije

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.