Izvor: B92, 18.Dec.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počinje suđenje Nisetu Ramiću

Sarajevo -- U Odeljenju za ratne zločine suda BiH počinje suđenje Nisetu Ramiću, optuženom za zločin nad srpskim civilima u opštini Visoko.

Ramić se 27. oktobra na sudu izjasnio da nije kriv ni po jednoj tački optužnice. Prema navodima optužnice, Niset Ramić je 20. juna 1992, u svojstvu pripadnika diverzantske jedinice Teritorijalne odbrane u Visokom, opkolio i uhapsio grupu civila srpke nacionalnosti, nakon čega ih je sproveo do Omladinskog doma.

Na putu prema Domu, Ramić je, kako se navodi, zaustavio grupu i pucao u njih iz automatske puške. Tada su ubijene četiri osobe, a dve su zadobile telesne povrede.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.