Počinje drugo polugodište

Izvor: SandzakPress.net, 16.Jan.2015, 11:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počinje drugo polugodište

Novi Pazar – Đaci osnovnih i srednjih škola u Srbiji u utorak 20. januara vraćaju se u školske klupe posle tronedeljnog zimskog raspusta. Iz novopazarske osnovne škole “Bratstvo” kažu da će spremno dočekati učenike prvog dana drugog polugodišta. Za učenike u Srbiji ponedjeljak je posljednji dan tronedeljnog zimskog raspusta pošto u utorak počinje drugo školsko polugodište. Na sljedeći kraći raspust đaci će morati da sačekaju do proljeća, a u međuvremenu, i nakon proljećnog >> Pročitaj celu vest na sajtu SandzakPress.net << raspusta ih očekuje tek po neki slobodan dan, i to su uglavnom državni praznici. Pedagog osnovne škole “Bratstvo” Elmir Habibović kaže da se zimski raspust odnosi na učenike ali ne i na nastavno i pomoćno osoblje koje tokom ovog zimskog raspusta umjesto na odmoru boravi i radi u školi. Habibović kaže da će učenike “Bratstva” škola spremno dočekati. Kalendarom rada za ovu školsku godinu predviđeno je da drugo polugodište traje do 18. maja za maturante gimnazija, odnosno do 29. maja za “osmake” i učenike završnih razreda srednjih stručnih škola.Za učenike od prvog do sedmog razreda drugo polugodište traje do 8. juna, a za ostale srednjoškolce školska godina završava se 12. juna. (Rtvnp)

Nastavak na SandzakPress.net...






Povezane vesti

Učenike čekaju hladne učionice?

Izvor: BanjalukaLive.com, 16.Jan.2015

Većina osnovnih škola u prigradskim naseljima raspolaže sa malim količinama ogreva, a pojedine dovoljno drva i uglja imaju samo za nekoliko dana drugog polugodišta, koje počinje u ponedeljak, 19. januara. Rekli su ovo direktori nekoliko osnovnih škola i dodali da je razlog što Ministarstvo prosvjete...

Nastavak na BanjalukaLive.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SandzakPress.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SandzakPress.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.