Počinje Sajam automobila u Beogradu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Mar.2010, 10:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počinje Sajam automobila u Beogradu

BEOGRAD - Ministar trgovine i usluga Slobodan Milosavljević otvorio je danas na Beogradskom sajmu, Sajam automobila "Delta Đenerali BG kar šou" (Delta Generali BG car show), na kojem učestvuje 370 izlagača, i Međunarodni sajam motocikala i bicikala "Motopassion" sa 38 izlagača.

Tom prilikom ministar je rekao da uprkos svetskoj ekonomskoj krizi imamo privilegiju da u Beogradu otvorimo sajam automobila.

On se zahvalio izlagačima koji su, kako je rekao, uprkos teškom vremenu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << uspeli da obezbede budžete i najnovije svetske premijere prikažu ne samo za tržište Srbije, već i za ceo region gde slični sajmovi nisu mogli da se održe.

"To je veliki uspeh, imamo razloga da budemo ponosni i verujem da će ova godina u pogledu prodaje novih automobila i oživljavanje srpske automobilske industrije biti prekretnica na bolje u odnosu na prethodnu godinu", naglasio je Milosavljević.

Milodsavljević je dodao da je ovo manifestacija koja u ovim teškim vremenima može da nam omogući da uživamo rasterećeni teške ekonomske situacije i izrazio uverenje da će ove godine prodaja automobila u Srbiji porasti i da će to biti još jedan vrlo jasan pokazatelj da srpska privreda i ekonomija idu putem oporavka.

On je pozvao finansijski sektor, banke i lizing kompanije da u svemu što je izloženo na sajmu prepoznaju potencijal i pomognu na isti način na koji Vlada Srbije pokušava da pomogne oživljavanje proizvodnje u Fabrici automobila u Kragujevcu, odnosno da pomognu desetinama hiljada građana Srbije da na lakši način i po povoljnim uslovima nabave automobil.

Jeftiniji punto

Fijat je na Sajmu automobila u Beogradu ponudio modele punta po ceni koja je niža za 500 evra za dizel i za 300 evra za plinsku verziju. Popust će trajati do 19. marta, a cene dizel verzija kreću se od 10.499 evra do 11.499, dok punto - klasik košta od 6.999 do 7.699 evra.

Na štandu Fijata vlada veliko interesovanje kupaca i za program "staro za novo" koji sada omogućuje da može da ga koristi i ovlašćeno lice, a ne samo vlasnik. Uslov za program "staro za novo" je da vozilo bude starije od 10 godina, da je u voznom stanju i da je registrovano do 1. februara ove godine.

Otvaranju Sajma prisustvovao je i prestolonaslednik Aleksandar Karađorđević.

Na sajmovima će premijerno biti predstavljeno 47 novih modela automobila, među kojima su "ševrolet spark", "kia venga", "sitroen C5", "audi A4", kao i 38 motocikala.

U četvrtak 11. marta biće održan porodični dan kada će porodice moći da posete sajam po jednoj ceni od 500 dinara, dok je za petak, u 18 časova predviđen izbor najlepše hostese.

Sajam će trajati do 14. marta, radno vreme sajma je od 10.00 do 20.00 časova, cena pojedinačne ulaznice je 300 dinara, grupne posete 200, a cena parkinga je 100 dinara po satu.

Fijat je na Sajmu automobila u Beogradu ponudio modele punta po ceni koja je niža za 500 evra za dizel i za 300 evra za plinsku verziju. Popust će trajati do 19. marta, a cene dizel verzija kreću se od 10.499 evra do 11.499, dok punto - klasik košta od 6.999 do 7.699 evra.

Na štandu Fijata vlada veliko interesovanje kupaca i za program "staro za novo" koji sada omogućuje da može da ga koristi i ovlašćeno lice, a ne samo vlasnik. Uslov za program "staro za novo" je da vozilo bude starije od 10 godina, da je u voznom stanju i registrovano do 1. februara ove godine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.