Počinje Međunarodni sajam bezbednosti

Izvor: Studio B, 05.Nov.2012, 13:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počinje Međunarodni sajam bezbednosti

Međunarodni sajam bezbednosti objekata, infrastrukture, osoba i poslovanja, na kome će biti predstavljeno više od 150 domaćih i svetskih brendova iz tih oblasti, počinje danas na Beogradskom sajmu.

Na sajmu, čiji je pokrovitelj Ministarstvo unutrašnjih poslova, biće predstavljeno, do 8. novembra više od 150 domaćih i svetskih brendova iz oblasti sistema video nadzora, satelitskog praćenja vozila, balistička, forenzička i kriminalistička tehnika, bezbednosni softveri >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << i ostala oprema.

Cilj organizovanja sajma je da se u vremenu brzog razvoja komunikacionih tehnologija pojedinci i društvo u celini prilagode novim bezbednosnim izazovima.

Predstavnik MUP-a Slobodan Borisavljević je najavio da će na sajmu biti predstavljena stručna i tehnička dostignuća koja koristi policija u svom radu.

 

On je u petak na konferenciji za novinare naveo i da će u okviru sajma pripadnici Protivterorističke jedinice izvesti pokazanu vežbu, kao i da će među gostima biti i kolege iz nemačke policije koji će govoriti o borbi protiv kriminala.

Prema njegovim rečima, na sajmu će pripadnici Uprave granične policije predstaviti nova tehnička dostignuća koja se koriste u sprečavanju lažnih azilanata u prelasku preko granice, dok će pripadnici beogradske Interventne jednice prikazati sredstva koja koriste u svakodnevnom radu.

 

Tokom sajma, čiji je moto "Postoji bolji način", posebno će biti naglašen i značaj saradnje državnog i privatnog sektora bezbednosti.

Podršku manifestaciji dalo je i Udruženje Privredne komore Srbije za privatno obezbedjenje, koje je najavilo i dolazak brojnih kolega iz država regiona.

Tokom manifestacije, kako je najavljeno, na određenim tematskim celinama, učestvovaće i predstavnici Ministarstva odbrane, Saveta za nacionalnu bezbednost, Ministarstva saobraćaja, bezbednosno-obrazovnih institucija...

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.