Počinje Festival evropskog filma Palić

Izvor: Nezavisne Novine, 18.Jul.2015, 16:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počinje Festival evropskog filma Palić

Sve je spremno za početak ovogodišnjeg, 22. festivala evropskog Filma na Paliću koji će večeras biti otvoren.

Kako je izjavio Ilija Tatić, direktor Otvorenog univerziteta, koji je izvršni producent festivala, posljednje pripreme privode se kraju.

Kako je rekao, Letnja pozornica je uređena, postavljeno je filmsko platno, urađene su tehničke pripreme, dok u direkciji festivala, na Velikoj terasi, pristižu novinari i gosti iz zemlje i inostranstva.

- >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << Nadamo se da će večeras otvaranje proteći u najboljem mogućem redu i da će se i u ovom toplom danu ljubitelji filma iz Subotice, a i naši gosti iz inostranstva, malo rashladiti na pozornici i uživati u otvaranju i dobrom filmovima, rekao je Tatić.

Dvadeset drugi Festival evropskog filma Palić svečano će na Ljetnjoj pozornici večeras otvoriti poznati švedski reditelj Roj Anderson.

Njemu i autoru Želimiru Žilniku će neposredno prije toga biti uručena nagrada "Aleksandar Lifka", koju Festival evropskog filma Palić dodjeljuje za izuzetan doprinos evropskom filmu.

Nagrade će im uručiti direktor Festivala Radoslav Zelenović i predsjednica Saveta Festivala Mira Banjac.

Tokom ceremonije svečanog otvaranja, koja će početi u 21 čas, biće predstavljen Žiri Festivala koji će raditi u sastavu: Kristian Žene, Dome Karukoski, Agneš Kočiš, Mira Fornaj, Sergej Trifunović, i Јohanes Kunke.

Najboljim filmovima u okviru Glavnog takmičarskog programa Žiri Festivala će dodijeliti nagrade - "Zlatni toranj" za najbolji film i "Palićki toranj" za najbolju režiju.

22. Festival evropskog filma Palić trajaće do 24. jula 2015. godine na više lokacija kraj jezera Palić i u Subotici, gdje će biti prikazano više od 90 filmova u devet selekcija.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.