Počeo trodnevni Međunarodni kongres kardiologa

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Apr.2009, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počeo trodnevni Međunarodni kongres kardiologa

BEOGRAD - U Beogradu je danas počeo peti Međunarodni kongresu kardiologa, u čijem radu učestvuju najveći eksperti iz oblasti interventne kardiologije iz celog sveta - Kine, Japana, Rusije, Indije, Evrope i Amerike.

U toku kongresa, koji se održava od 5. do 8. aprila pod pokroviteljstvom predsednika Srbije, u Hotelu M biće održana stručna predavanja, a oko 60 najvećih kardiologa sveta će tokom boravka u Beogradu uraditi oko 45 najkomplikovanijih kardioloških invazivnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << intervencija na srcu kod najtežih bolesnika.

Kardiolog Kliničkog centra Srbije prof. dr Miodrag Ostojić rekao je tim povodom da saradnja koju na ovaj način Srbija ostvaruje sa najvećim imenima interventne kardiologije u svetu rezultira brojnim naučnim projektima i zapaženim publikacijama.

To omogućava da srpska kardiologija bude vodeća u regionu i zapažena u evropskim i svetskim okvirima, kazao je dr Ostojić.

On je naglasio da od kongresa očekuje da Srbija bude uključena u pilot projekat Evropskog udruženja kardiologa "Stent za život", gde će se kroz podršku i saradnju sa ovom institucijom raditi na unapređenju lečenja bolesnika sa akutnim infarktom srca.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.