Počeo treći Festival filantropije

Izvor: NoviMagazin.rs, 30.Jun.2020, 16:21

Počeo treći Festival filantropije

Treći Festival filantropije zvanično je otvoren i održaće se do 4. jula na online kanalima filantropske platforme dobrocinitim.rs, kao i na društvenim mrežama dobročinitim.

Ove godine, Festival je otvoren humanitarnim takmičenjem Filantropski BizKviz, koji je okupio više od 60 predstavnika kompanija, medija i nevladinih organizacija, a prihod prikupljen od ove manifestacije namenjen je Zadužbini Ilije M.Kolarca.

Treću godinu zaredom, Festival filantropije nastoji >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << da podigne svest o davanju, filantropskom nasleđu, dobrotvornim aktivnostima i kolektivnim akcijama kroz brojne interaktivne i obrazovne aktivnosti u cilju unapređenja kulture davanja u društvu.

Festival će obuhvatati brojne onlajn aktivnosti kao što su:

•    Srpska filantropska tura, koja će prestaviti najznačajnije srpske zadužbine

•    Leksikon filantropije, koji će građani kreirati pričama o filantropiji

•    Online koncert mladih muzičara u organizaciji časopisa Mitzy Magazine

•    Prikupljanje čepova u okviru akcije „Čep za hendikep“,

•    Facebook kviz koji otkriva "Kom srpskom dobročinitelju ste najsličniji"

•    Prikazivanjem online predstava za decu "Kako rastu veliki ljudi" i "Marko Kraljević i Musa Kesadžija"

Poslednjeg dana festivala građani će biti pozvani da se uključe u dobrotvorne akcije organizacija civilnog društva izborom aktivnosti koju žele da podrže putem platforme dobrocinitim.rs, kako bi individualno doprineli da kultura davanja postane navika. U tom cilju, posebno su dizajnirani stikeri za telefonski platforme i svakodnevnu komunikaciju. Program Festivala filantropije može se pronaći na sajtu dobrocinitim.rs.

Festival filantropije je deo Projekta za unapređenje okvira za davanje koji finansira USAID, a realizuje Koalicija za dobročinstvo koju predvodi Fondacija Ana i Vlade Divac. Koaliciju dodatno čine i Trag fondacija, Catalyst Balkans, SMART Kolektiv, Srpski filantropski forum, Forum za odgovorno poslovanje i Privredna komora Srbije. Festival filantropije realizuje u skladu sa ciljevima Saveta za filantropiju predsednice Vlade Republike Srbije.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.