Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Jun.2009, 22:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počeo šesti pančevački karneval

PANČEVO - Šesti internacionalni pančevački karneval, najzanimljiviji međunarodni ulični događaj u Srbiji, počeo je večeras tradicionalnom predajom ključeva, koje je zamenik gradonačelnice Pančeva Dušan Mrvoš uručio već legendarnom maestru karnevala Borisu Matijeviću.

Na karnevalu učestvuje više od 2 hiljade ljudi iz Italije, Mađarske, Rumunije, Hrvatske, Slovenije, Makedonije, Crne Gore, Malezije, Indonezije i Srbije.

Činom predaje ključeva i predstavljanjem >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << više od 40 karnevalskih grupa, praktično je počeo ovogodišnji karneval, koji u dva dana na ulicama Pančeva okupi više posetilaca nego što Pančevo ima stanovnika.

Glavni događaj očekuje se sutra uveče od 20 časova, kada će se centralnim gradskim ulicama kretati velika međunarodna karnevalska povorka, koju će posmatrati, kako se očekuje, oko 50 hiljada ljudi.

Za tu karnevalsku noć predviđeni su i brojni prateći muzičko-zabavni programi, pod nazivom "U srcu grada", koji će se održavati na trgovima, gradskom parku i kafićima, uz direktan internet i TV prenos.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.