Počeo sabor frulaša Srbije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Jul.2009, 20:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počeo sabor frulaša Srbije

ČAČAK - U Prislonici kod Čačka, danas je počeo 22. Sabor frulaša Srbije "Oj Moravo", koji će trajati dva dana.

Za titulu najboljeg frulaša takmičiće se svi oni koji su prošli pretkvalifikacije u Boljevcu, Žabarima, Vranju, Skakavcima kod Kosjerića, Brusu i Iđošu.

Prve večeri frulaši će se nadmetati u izvornoj kategoriji, koji podrazumeva nastup bez pratnje orkestra, a posle njih takmičiće se i frulaški dueti.

U nedelju, drugog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << dana sabora nastupiće mladi frulaši do 12 i do 16 godina, a potom će se održati i takmičenje za „Zlatnu frulu" na kojoj će nastupiti frulaši u kategoriji savremenog sviranja, uz pratnju orkestra.

Sabor frulaša Srbije "Oj, Moravo" organizuje se 22. put u Prislonici, podno planine Vujan.

Organizatori manifestacije su Turistička organizacija Čačka i Savet Sabora, a pokrovitelji Skupština grada, Ministarstvo kulture i Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.