Počeo sa radom odvojeni dio dnevne bolnice za Covid pozitivne pacijente u Tutinu

Izvor: SandzakPress.net, 07.Jul.2020, 15:02

Počeo sa radom odvojeni dio dnevne bolnice za Covid pozitivne pacijente u Tutinu

Ljekar i humanista iz Tutina dr Altan Gegić koji je posredovao brojnim akcijama pomoći kako za tutinski Dom zdravlja, tako i za cijeli Sandžak u izjavi za našu televiziju kazao da je u petak počeo sa radom odvojeni dio dnevne bolnice za Covid pozitivne pacijente i da će, dok za to bude imalo potrebe, raditi u dvije smjene. Ovih dana u Tutinu, ali i cijelom Sandžaku pristižu brojne donacije od dobrih i humanih Sandžaklija širom dijaspore u vidu ambulantnih vozila, ali i medicinske opreme >> Pročitaj celu vest na sajtu SandzakPress.net << i medikamenata. Gegić se ovom prilikom posebno zahvalio BIKC Sandžak iz Dortmunda na vrijednoj donaciji Sandžaku. Zahvaljujući brojnim donacijama, poručuju iz tutinskog Doma zdravlja, lakše se funkcioniše ovih dana u borbi protiv nemani koja je zadesila Sandžak. The post Počeo sa radom odvojeni dio dnevne bolnice za Covid pozitivne pacijente u Tutinu appeared first on Sandžak PRESS.

Nastavak na SandzakPress.net...






Povezane vesti

Sandžaklija iz dijaspore Rafet Košuta sa porodicom donirao dva ambulantna vozila Tutinu i Rožajama

Izvor: SandzakPress.net, 07.Jul.2020

Sandžaklija iz dijaspore Rafet Košuta sa porodicom donirao je dva nova ambulantna vozila sa kompletnom medicinskom opremom. Jedno vozilo je namijenjeno Domu zdravlja u Tutinu, a drugo će biti predato Domu zdravlja u Rožajama. Ovo je jedna od najvećih donacija do sada, a vozila su tako opremljena...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SandzakPress.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SandzakPress.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.