Počeo napad: U ovom času izvode opsežne udare

Izvor: B92, 05.Nov.2023, 22:02

Počeo napad: "U ovom času izvode opsežne udare"

Izraelske odbrambene snage (IDF) su u potpunosti opkolile grad Gazu i stigle do mora, izjavio je portparol vojske, brigadni general Danijel Hagari na brifingu.

"Danas su snage IDF iz pešadijske brigade Golani opkolile grad Gazu, stigle do mora i drže položaje. Grad Gaza je takođe opkoljen sa juga, a u stvari sada postoji sever Pojasa Gaze i jug. Još uvek funkcioniše koridor duž kojeg se stanovnici severa enklave i Gaze mogu kretati ka jugu“, rekao je on, prenosi Tajms of >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Izrael

On je rekao da vojska u ovom času izvodi opsežne udare u pojasu Gaze.

"Sada su široko rasprostranjeni udari na terorističku infrastrukturu, ispod zemlje i iznad nje“, rekao je Hagari odgovarajući na pitanje na večernjoj konferenciji za novinare.

Ranije danas, izraelska vojska je saopštila da je napredovala duboko u Pojas Gaze sa severa i zauzela položaje duž obale.

Navodi se da je tokom borbi pogođeno više od 1,6 hiljada objekata koji su pripadali Hamasu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.