Počeo lov na Lukašenkovu glavu? Samo neka dođu. Spremni smo

Izvor: B92, 25.Maj.2023, 13:31

Počeo "lov" na Lukašenkovu glavu? "Samo neka dođu. Spremni smo"

Minsk odavno zna da se Varšava sprema da organizuje nešto poput pobune u Belorusiji, izjavio je beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko.

Lukašenko je ovoga puta odlučio da odgovori na te navode.

"Nažalost, oni ne slušaju moje izjave. Pre nekoliko meseci rekao sam da se spremaju – za ustanak, za revoluciju – ne znam za šta se spremaju u Belorusiji. Činjenica da se spremaju za neku narednu pobunu, to znamo odavno. Tamo dižu zastave, cele pukove, bataljone >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << – tako to zovu. Znamo gde se nalaze i znamo svakoga poimence. Spremni smo – neka dođu!", rekao je Lukašenko za televiziju "Rusija 1".

Ranije je bivši zamenik ministra nacionalne odbrane Poljske general Valdemar Skšipčak izjavio da se Poljska sprema za oružani prevrat u Belorusiji i učešće u njegovoj vojnoj podršci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.