Počeo carinski rat: Srbija blokirala ulaz hrvatskoj robi

Izvor: Vesti-online.com, 24.Sep.2015, 08:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počeo "carinski rat": Srbija blokirala ulaz hrvatskoj robi

"Srbija je od ponoći primenila kontramere na jednostranu odluku hrvatske vlade da zatvori granice prema Srbiji, a one podrazumevaju zabranu ulaska teretnih vozila registrovanih u Hrvatskoj i u bilo kojoj zemlji, a koja prevoze robu proizvedenu u Hrvatskoj" saopštio je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

On je večeras na graničnom prelazu Batrovci objasnio da se to odnosi na sve granične prelaze i da predstavlja prvu od paketa vladinih mera kao odgovor, kako >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << je rekao, na ekonomsku agresiju Hrvatske.

Stefanović je istakao i da je Srbija spremna da u svakom trenutku opozove ovu odluku ukoliko Hrvatska postupi po pravilima EU i omogući teretni saobraćaj vozila ne samo iz Srbije nego i iz drugih zemalja.

Stefanović je precizirao i da se ove mere ne odnose na putnički saobraćaj i da će on normalno funkcionisati.

On ne veruje da Hrvatska nije poslušala savete EU funkcionera i da premijer Aleksandar Vučić čeka završetak samita lidera EU.

Prema rečima Stefanovića, ova situacija može biti rešena vrlo brzo,  a ukoliko bude potrajala Vlada Srbije će primeniti i druge mere.

On je potsetio i da Srbija nije odgovrala na uvrede, "ni na priče o orlovima i muvama, već je sve vreme pokušavala da nađe rešenje za krizu".

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

MINISTAR POLICIJE HR OSTOJIĆ: Zabrana putničkog saobraćaja je odgovor Srbiji na njihove mere

Izvor: Kurir, 24.Sep.2015

Ostojić je to izjavio nakon što je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović na graničnom prelazu Batrovci objavio da je Srbija od ponoći primenila kontramere na jednostranu odluku hrvatske vlade da zatvori granice prema Srbiji...ZAGREB - Hrvatski ministar unutrašnjih poslova Ranko Ostojić...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.