Počeo Šabački vašar

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Sep.2009, 13:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počeo Šabački vašar

ŠABAC - U Šapcu je danas počeo Malogospojinski vašar, koji će trajati do srede, 23. septembra.

Šabački vašar održava se više od jednog veka i zvanično je najveća tržnica severozapadne Srbije, Semberije, Srema i Mačve. Vašarište zauzima više od 10 hektara.

Vašar u Šapcu tokom tri dana trajanja poseti i do 200.000 građana, a cena zakupa tezgi kreće se od 1.500 dinara po metru na buvljoj pijaci do 3.000 dinara po metru za kafanske šatre.

Prvi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << dan vašara rezervisan je za prodaju poljoprivrednih proizvoda, mehanizacije i stoke, dok su drugi i treći dan najviše posvećeni vašarskoj zabavi pod šatrama i zabavnim parkovima.

Vašarski rekviziti bili su postavljeni i tokom vikenda, a cena vožnje na ringišpilima i drugim spravama za zabavu je 100 dinara.

Cena pića na vašaru je 100 dinara, a kilogram vašarske prasetine je 900 dinara, dok kilogram jagnjećeg pečenja košta 1.100 dinara.

Na šabačkom vašaru postavljene su i kilometarske ulice štandova sa polovnom tehničkom i drugom robom. Među robom kojoj ni trgovci ne znaju namenu mogu se naći i delovi opreme kosmonauta, kažu posetioci.

Mala gospojina je i preslava većine Šapčana pa su ulice u tom gradu od jutros pune građana, a u školama su časovi skraćeni na 30 minuta.

Očekuje se da će zbog vašara i većina radnika javnih preduzeća ranije napustiti posao.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.