Počeo Novosadski džez festival

Izvor: Nezavisne Novine, 13.Nov.2015, 00:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počeo Novosadski džez festival

NOVI SAD - U Srpskom narodnom pozorištu večeras je počeo 17. Novosadski džez festival, nastupom trubača Duška Gojkovića i Big benda RTS-a.

Proslavljeni džez muzičar Gojković je i svečano otvorio tu trodnevnu manifestaciju, koja se ovog puta održava u znaku vokalne džez muzike.

Na svečanom otvaranju festivala publici se obratio član Gradskog vijeća za kulturu Vanja Vučenović istakavši veliki značaj Novosadskog džez festivala i u kampanji grada za dobijanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << titule Evropske prestonice kulture 2021. godine.

Prve festivalske večeri nastupili su i trio Selen Gulun, pijanistkinje i vokala iz Turske, kao i američki džez pijanista Džoi Kalcederaco.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.