Počeo 44. FEDRAS

Izvor: RTS, 15.Okt.2015, 18:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počeo 44. FEDRAS

Festival dramskih amatera sela Srbije u Malom Crniću sinoć je otvorio Lazar Ristovski. Ovo je jedinstven festival u Srbiji po tome što učestvuju isključivo seoska amaterska pozorišta.
Na 44. FEDRASU, prve festivalske večeri, nastupilo je malocrnićko pozorište "Branislav Nušić" sa predstavom "Revizor", u režiji Dejana Cicmilovića.

Glumica i upravnica pozorišta "Branislav Nušić", >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << koje postoji već trideset godina, kaže da je za to vreme urađeno četrdesetak predstava koje su režirali profesionalci:
"Pozorište je u jednom trenutku imalo sedamdesetak članova, možda i više."
Festival dramskih amatera sela Srbije u Malom Crniću, besedom je otvorio glumac Lazar Ristovski. "Revizor" je prva od deset predstava u zvaničnoj selekciji.
"Na opšte zadovoljstvo nas organizatora, imamo sve veći broj prijavljenih učesnika, tako da kada radimo selekciju, imamo dosta posla", ističe Bebica Stanković, umetnički direktor Festivala. "Koga da odaberemo, koga da ostavimo za sledeću godinu da doradi predstavu?"
Do 21. oktobra, na Fedrasu će nastupiti amaterska pozorišta iz Mišara, Ćićevca, Kruščića, Jaše Tomića, Starog Kostolca, Kruševa, Krnjeva, Male Vrbnice i Boževca.
 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.