Počelo suđenje za nesreću u Namenskoj, direktor negira optužbe

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Nov.2019, 18:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počelo suđenje za nesreću u Namenskoj, direktor negira optužbe

U Osnovnom sudu u Ivanjici danas je počelo suđenje direktoru fabrike "Milan Blagojević – Namenska" iz Lučana Radošu Milovanoviću i još dvojici rukovodilaca u tom preduzeću povodom eksplozije koja se dogodila u fabrici u julu 2017. godine, kada su poginula dva radnika Milomir Milivojević i njegov kolega Milojko Ignjatović.

Nakon uvodnih reči tužilaca i branilaca, odbranu je izneo Milovanović odbacujući kao neargumentovane i neosnovane tvrdnje tužilaštva iz optužnog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << predloga.

On je, prema rečima njegovog branioca Dragana Palibrka, govorio hronološki i argumentovano sudu predstavio načine rada, sistematizaciju rada i hijerarhiju u tom preduzeću.

"Dao je stručan iskaz i odgovorio je argumentovano na sva pitanja svojih branilaca i tužioca", rekao je Palibrk Tanjugu ocenjujući da je optužni predlog protiv njegovog klijenta "neosnovan, neargumentovan i nejasan".

Iako je početak suđenja početkom oktobra bio odložen na molbu tužilaštva zbog pregovora sa okrivljenim Tomom Stojićem o zaključenju sporazuma o priznanju krivice, do dogovora nije došlo.

U nastavku suđenja, 17. decembra, odbrane će izneti Stojić kao i okrivljeni Vladimir Lončarević.

Današnjem suđenju su prisustvovale predstavnice žena u crnom i brojni novinari.

Milovanović je pre dva dana zamolio svoje pristalice da ne dolaze ispred suda, a prošli put mu je podršku pružilo blizu 1.000 ljudi

Milovanoviću, Stojiću i Lončareviću na teret se stavlja krivično delo - teško delo protiv opšte sigurnosti u vezi sa delom izazivanje opasnosti neobezbeđivanjem mera zaštite na radu, za koje je zaprećena kazna od jedne do osam godina zatvora.

Preduzeće "Milan Blagojević-Namenska" Lučani deo je odbrambenog sistema Republike Srbije i pod ingerencijom Ministarstva odbrane.

Namenska industrija "Milan Blagojević" prostire se na površini od 166 hektara i u svom sastavu ima 260 objekata.

Njihovu ličnu kartu čini 10 opasnih tehnologija: proizvodnja nitroceluloze, svih vrsta jednobaznih, dvobaznih i sveričnih baruta, širok spektar raketnih goriva…

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.