Počelo suđenje Medvedu: Nosio pušku, opirao se hapšenju

Izvor: B92, 25.Apr.2023, 17:43

Počelo suđenje Medvedu: Nosio pušku, opirao se hapšenju

Suđenje bivšem zapovedniku ruske plaćeničke vojske Vagner, Andreju Medvedevu (26) koji je pobegao u Norvešku, danas u Oslu počinje suđenje.

Rusu se sudi za učestvovanje u tuči u baru, opiranje hapšenju i nošenje vazdušne puške u bar.

Andrej Medvedev (26) je u januaru prešao rusko-norvešku granicu, podneo zahtev za azil u Norveškoj i progovorio o ratu u Ukrajini i svom angažmanu u grupi Vagner, optužujući ih za brojne zločine.

Od kada je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << stigao u Norvešku, Medvedev je učestvovao u dva zasebna incidenta, oba u baru. O prvom je Norveška policija izdala saopštenje prošlog meseca, ali nisu objavili detalje, dok je drugi otkriven tek sad, uz optužnicu koju je norveško pravosuđe podiglo protiv njega.

U jednom incidentu optužen je za tuču s drugom osobom ispred bara u Oslu 22. februara. Kada je policija stigla, stoji u optužnici, Medvedev se opirao hapšenju i udario najmanje jednog policajca. U drugom, odvojenom, incidentu, koji se dogodio 14. marta, optužen je da je u bar uneo vazdušnu pušku.

Njegov advokat je rekao da će se Medvedev izjasniti krivim za nošenje vazdušnog oružja, ali da nije kriv za neke druge optužbe, ne precizirajući koje.

"Nadamo se da ćemo izbeći zatvor", rekao je advokat za Rojters. Najteža optužba koja mu se stavlja na teret je ona za opiranje uhićenju, za što bi maksimalna kazna mogla biti tri godine zatvora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.