Izvor: Nezavisne Novine, 04.Dec.2017, 16:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počelo snimanje filma o Vronskom

MOSKVA - U Rusiji je počelo snimanje dokumentarno-igranog filma "Zvjezda i smrt grofa Vronskog - Srpski gambit", koji prati sudbinu Nikolaja Nikolajeviča Rajevskog, koga je Lav Tolstoj opisao kao grofa Vronskog u romanu "Ana Karenjina", kao i sudbine mnogih poznatih ličnosti 19. vijeka.

Planirano je da film, koji predstavlja prvi zajednički rusko-srpski projekat te vrste, osim u Rusiji bude sniman i u Srbiji, kao i da u njemu budu prikazani rijetki istorijski dokumenti >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << iz ruskih i srpskih arhiva, prenosi "Sputnjik".

Ostvarenje je osmišljeno kao detaljna istorijska istraga verzije o Rajevskom kao prototipu Vronskog iz romana "Ane Karenjina" koja će obuhvatiti više nivoa ruske istorije i kulture 19. vijeka, rusku diplomatiju i tajne službe tog vremena, dobrovoljački pokret, oslobodilački pokret na Balkanu i raspoloženja u ruskom društvu da bi se shvatio razlog rusko-turskog rata.

U snimanju filma će se aktivno koristiti metod istorijske rekonstrukcije.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

„Zvezda i smrt grofa Vronskog. Srpski gambit“ - dokumentarno-igrani film

Izvor: Vostok.rs, 05.Dec.2017, 10:49

Počelo je snimanje dokumentarno-igranog filma „Zvezda i smrt grofa Vronskog. Srpski gambit“. Film predstavlja prvi zajednički rusko-srpski projekt ove vrste.. . Film je naučno-popularni prikaz biografije Nikolaja Nikolajeviča Rajevskog, unuka čuvenog generala Rajevskog, junaka rata protiv...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.