Počelo priznavanje diploma iz Prištine

Izvor: Vesti-online.com, 27.Jun.2012, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počelo priznavanje diploma iz Prištine

Koordinator Odbora za ljudska prava u Bujanovcu Ragmi Mustafa izjavio je danas da je početak nostrifikacija diploma iz Prištine dobro rešenje, ali i proces koji će trajati mesecima.

Mustafa je rekao za agenciju Beta da je više od 80 mladih Albanaca predalo diplome iz Prištine u proces nostrifikacije, koji vodi agencija "Spark", a da je još veći broj onih koji su u procesu dobijanja prateće dokumentacije za nostrifikaciju sa fakulteta u

Prištini.

"Ovo >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << je dobar proces koji je započeo, ali je procedura izuzetno kompleksna i proces nostrifikacije od dobijanja prateće dokumentacije iz Prištine do nostrifikacije u Briselu traje više od šest meseci tako da očekujemo da prve nostrifikacije budu završene do sledeće godine", kazao je Mustafa.

Prema njegovim rečima, najveći broj mladih Albanaca iz Preševa, Bujanovca i Medveđe upisuje fakultete u Prištini i svi oni, od proglašenja nezavisnosti Kosova, imaju problem nostrifikacije diploma.

Evropska unverzitetska asocijacija overila je danas 73 diplome sa Kosova u skladu sa dogovorom Beograda i Prištine u dijalogu uz posredovanje Evropske unije. Posrednik u tom dijalogu Robert Kuper pozdravio je priznavanje diploma i ocenio da "to poboljšava život građana, a istovremeno srpsku praksu približava evropskim normama". Dogovor o diplomama postignut je u julu 2011. godine.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.