Počelo prijavljivanje za Laboratoriju slavnih

Izvor: Blic, 18.Feb.2011, 18:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počelo prijavljivanje za "Laboratoriju slavnih"

Prijavljivanje za peto izdanje “Laboratorije slavnih“, takmičenja za izbor najboljeg mladog komunikatora nauke u Srbiji trajaće do 7. marta, a zainteresovani se mogu prijaviti mejlom na communications@britishcouncil.rs.

"British Council” i RTS pozvali su mlade (18 - 35 godina) koji studiraju ili rade u oblasti prirodnih, tehničkih nauka ili matematike, a imaju ideju kako da u samo tri minuta zabavno, jednostavno i originalno objasne neki naučni koncept pred stručnim >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << žirijem, publikom u studiju i TV kamerama.

Izlaganje treba da bude naučno ispravno, ali i razumljivo za publiku koja se ne bavi naukom.

Pobednik nacionalnog takmičenja u Srbiji i ove godine se kvalifikuje za međunarodno finale „Laboratorije slavnih" koje se tradicionalno održava u junu u britanskom gradu Čeltnemu.

Za sve finaliste obezbeđen je i trodnevni trening u oblasti komunikacije nauke koji će voditi Kventin Kuper, autor BBC - jevog naučnog programa „The Material World".

Finalisti nacionalne "Laboratorije slavnih" od 2007. godine aktivno učestvuju na domaćim, evropskim i svetskim festivalima nauke i ostvaruju uspešnu saradnju sa inostranim naučnim institutima.

Na međunarodnom takmičenju "Laboratorije slavnih" 2008. Tijana Prodanović, docent na Prirodno - matematičkom fakultetu u Novom Sadu, osvojila je drugo mesto, dok je Mirko Đorđević, tada apsolvent molekularne biologije iz Beograda, 2009. godine poneo titulu najboljeg komunikatora nauke.

Više informacija o uslovima konkursa, kao i formular za prijavljivanje nalaze se na sajtu "British Councila".

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.