Počelo okupljanje građana ispred Doma Narodne skupštine

Izvor: NoviMagazin.rs, 12.Jul.2020, 20:30

Počelo okupljanje građana ispred Doma Narodne skupštine

Građani su i danas počeli da se okupljaju za protest ispred Doma Narodne skupštine, kao i prethodnih nekoliko večeri.

Za sada se u centru glavnog grada nalazi svega nekoliko desetina ljudi, znatno manje nego tokom prethodnih pet skupova u isto vreme.

Policija je zatvorila saobraćaj na tom potezu Bulevara Kralja Aleksandra, obzirom da se građani okupljaju i na kolovozu.

Konjička jedinica policije i desetine policijskih službenika trenutno su stacionirani >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << u Kosovskoj ulici, iza zgrade Skupštine.

Skupovi su najavljeni i u Nišu, Čačku i još nekoliko gradova, dok su građani Novog Sada za danas najavili dolazak za glavni grad Srbije.

Jučerašnji protesti su bili mirniji i protekli su skoro bez incidenata, osim u Beogradu gde je na kraju došlo do sukoba sa policijom.

Tom prilikom je uhapšeno 42 osobe, osumnjičenih da su učestvovali u neredima i napadima na novinare, a kamere su zabeležile da su na kraju protesta građane privodili i sakupljali i u holu parlamenta.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.