Počelo merenje temperature putnika zbog ebole

Izvor: Studio B, 11.Okt.2014, 15:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počelo merenje temperature putnika zbog ebole

U subotu je počelo merenje telesne temperature na Aerodromu Nikola Tesla, za putnike koji dolaze iz kritičnih područja.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je sinoć da je Srbija ozbiljno shvatila moguću opasnost od ebole i da drži situaciju pod kontrolom. "Pridržavamo se svih preporuka Svetske zdravstvene organizacije", kazao je Lončar. 

Prema njegovim rečima u subotu je počelo merenje telesne temperature na Aerodromu Nikola Tesla, za putnike koji dolaze >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << iz kritičnih područja. Ministar je najavio da će od ponedeljka ekipe krenuti po Srbiji kako bi edukovale sve one koji mogu da dođu u opasnost od ebole.

Ministarstvo se priprema za eventualnu pojavu ebole u Srbiji

Ministarstvo zdravlja Srbije svakodnevno obavlja poslove i procedure u okviru priprema za eventualno pojavljivanje virusa ebole u Srbiji, saopštilo je to ministarstvo. 

Pomoćnik ministra Zoran Panajotović posetio je danas zdravstvenu kontrolu pri graničnoj sanitarnoj inspekciji na aerodromu "Nikola Tesla", kao i Kliniku za infektivne i tropske bolesti Kliničkog centra Srbije.

Nenajavljenom kontrolom, pomoćnik ministra je imao priliku da se na licu mesta uveri da se predviđene mere i pojačane kontrole sprovode prema detaljnim uputstvima koja su izrađena, navodi se u saopštenju.

"Medicinsko osoblje obučeno je i upoznato s protokolima u slučaju pojavljivanja osoba za koje se sumnja da su zaraženi virusom ebole, a sve službe koje u ovakvim slučajevima treba da reaguju su koordinisane", ocenio je Panajotović.

Ministarstvo zdravlja nastavlja da prati situaciju po pitanju pojavljivanja tog opasnog virusa u Evropi i u stalnoj je komunikaciji sa Svetskom zdravstvenom organizacijom, kako bi sve predviđene mere predostrožnosti bile na vreme sprovedene, navodi se u saopštenju.

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

Ministarstvo se sprema za eventualnu pojavu ebole u Srbiji

Izvor: Blic, 11.Okt.2014

Ministarstvo zdravlja Srbije svakodnevno obavlja poslove i procedure u okviru priprema za eventualno pojavljivanje virusa ebole u Srbiji, saopštilo je danas to ministarstvo...Pomoćnik ministra Zoran Panajotović posetio je danas zdravstvenu kontrolu pri graničnoj sanitarnoj inspekciji na aerodromu...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.