Počelo je: U ovom gradu dronovi će zameniti komunalne radnike

Izvor: Telegraf.rs, 26.Dec.2016, 13:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počelo je: U ovom gradu dronovi će zameniti komunalne radnike

Dužnost komunalnog nastojnika u Čačku uskoro bi mogao da preuzme dron.

Pomoću vazdušne kamere, bez pilota, snimaće se zgrade i parcele, u milimetar izmeriti površinu i sve to smestiti u glavno skladište podataka, gradski računar.

Baš taj dron bio je donet onomad u malu dvoranu ovdašnjeg hotela „Beograd”, na savetovanje o informacionim tehnologijama, priređeno povodom 608 godina od najstarijeg sačuvanog pomena Čačka.

Nije mu, međutim, omogućeno >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << da poleti, jer se zbog malog prostora i razređenog vazduha strahovalo da će pobesneti, odnosno uteći kontroli navigatora.

– Smisao tog skupa prati nameru Gradske uprave da po određenoj metodologiji obrazuje jedinstvenu ličnu kartu koja bi sadržala prepoznatljive oznake svakog građanina, korisnika usluga.

- Taj komunalni broj imali bi u svojim računarima svi davaoci usluga u gradu, a naum je da se ova tehnologija proširi na čitavu Srbiju. Nijedan od naših gradova, osim delom Beograda za usluge „Infostana”, nije stigao do ove tačke – kaže za „Politiku” Ljubomir Sikora, direktor JKP „Komunalac” u Čačku.

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.