Počelo je: Naš svet je u opasnosti i paralizovan VIDEO

Izvor: B92, 20.Sep.2022, 16:21

Počelo je: Naš svet je u opasnosti i paralizovan VIDEO

Generalna debata 77. skupštine UN počela je danas obraćanjem generalnog sekretara UN Antonija Gutereša.

On je poručio svetskim liderima da su države "zatvorene u ogromnoj globalnoj nefunkcionalosti" i da nisu spremne da se suoče s vodećim izazovima koji prete budućnosti čovečanstva i sudbini planete.

"Naš je svet u opasnosti i paralizovan", rekao je Gutereš u obraćanju svetskim liderima, među kojima je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Gutereš >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je kazao da ipak postoji nada, preneo je AP, ističući da su saradnja i dijalog jedini put napred. On je upozorio da nikakva sila ili grupa sama ne može da donese odluke.

"Hajde da radimo kao jedan, kao koalicija sveta, kao ujedinjene nacije", pozvao je on lidere okupljene u ogromnoj sali Generalne skupštine.

Generalni sekretar UN je govorio o ratu u Ukrajini, povećanju broja sukoba u svetu, vanrednoj situaciji zbog klimatskih promena, teškoj finansijskoj situaciji u kojoj su zemlje u razvoju i nedavnim neuspesima u ostvarivanju ciljeva UN kao što je okočanje gladi i kvalitetno obrazovanje za svu decu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.