Počelo iskopavanje Lorkine grobnice

Izvor: S media, 31.Okt.2009, 17:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počelo iskopavanje Lorkine grobnice

Iskopavanje grobnice u Alfakaru, blizu Granade, gde se veruje da se nalaze posmrtni ostaci pesnika Frederika Garsija Lorke, počelo je danas.

Iskopavanje, koje se radi ručno, trajaće najmanje dva meseca. Portparol je rekao da su forenzičari počeli sa preliminarnim radnjama čišćenja terena u pripremi za iskopavanje. Mesto je pod posebnom bezbednosnom zaštitom da bi se omogućilo stručnjacima da rade u miru.

Porodice pesnika (1898-1936) i učitelja Dioskora Galinda >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << koji veruje da se nalazi u istoj grobnici tražili su da se iskopavanje, izvede u potpunoj diskreciji. Oni su se prvobitno protivili iskopavanju i identifikaciji posmrtnih ostataka svojih rođaka.

Grobnica se otvara na zahtev porodica još četiri osobe koje se veruje da su tu sahranjene. Među njima su i dvojica anarhista koje su streljali frankisti isto kad i Lorku i Galinda, u avgustu 1936. godine, mesec dana posle početka španskog građanskog rata (1936-1939).

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.