Počelo iskopavanja kod Univerziteta u Prištini, sumnja se na masovnu grobnicu

Izvor: NoviMagazin.rs, 26.Nov.2019, 14:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počelo iskopavanja kod Univerziteta u Prištini, sumnja se na masovnu grobnicu

U delu Univerzitetskog kampusa u Prištini, u neposrednoj blizini hrama Hrista Spasa, jutros su počela iskopavanja na dve lokacije gde se sumnja da su masovne grobnice.

Specijalni tužilac za ratne zločine Drita Hajdari iz Specijalnog suda rekla je novinarima da se pristupilo iskopavanju nakon svedočenja osobe da su tokom 1999. godine na tim lokacijama sahranjivani posmrti ostaci.

"Svaku informaciju proveravamo, u cilju pronalaženja nestalih lica, u nadi da ćemo >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << pronaći posmrtne ostatke, znajući da mnoge porodice očekuju informaciju o pronalaženju njihovih najdražih", izjavila je Drita Hajdari.

Pre ovog iskopavanja u blizini hrama 2016. godine su vršena iskopavanja na tri lokacije univerzitetskog kampusa koja nisu dala rezultate.

"Svesni smo i da je bilo mnogo slučajeva gde su posmrtni ostaci sahranjeni pa preneti, odnosno dislocirani, tako da i to otežava naš posao u pronalaženju nestalih", dodala je Hajdari.

Iz vladine Komisije za nestala lica najavljuju da će se ove godine obavljati iskovanja na još nekoliko lokacija, uključujući i sever Kosova.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.