Izvor: Radio Slobodna Evropa, 22.Sep.2015, 10:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počelo hodočašće u Meki

Nekoliko stotina hiljada muslimanskih vernika počelo je danas hadžiluk u Meki gde se svake godine održava najveće godišnje muslimansko hodočašće.Očekuje se dolazak oko dva miliona vernika, navele su saudijske vlaste koje su se 11. septembra suočile s velikom nesrećom, padom skele u Velikoj džamiji Meke gde je poginulo oko 108 osoba a više od 400 povređeno.

Saudijska Arabija je mobilisala oko 100.000 policajaca kako bi osigurala bezbednost hadžiluka koji se ove godine održava >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << u svetlu rastućeg nasilja na Bliskom istoku, pretnji džihadista i epidemije koronavirusa MERS.

Hadžiluk je jedan od pet stubova islama. Svaki musliman, po verskom ;zakonu, dužan je da bar jednom u životu ode na hadžiluk.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

POČELO HODOČAŠĆE U MEKI: 2 miliona vernika spremno za hadžiluk

Izvor: Kurir, 22.Sep.2015

To je jedan od pet stubova islama. Svaki musliman, po verskom zakonu, dužan je da bar jednom u životu ode na hadžiluk..MEKA - Nekoliko stotina hiljada muslimanskih vernika počelo je danas hadžiluk u Meki gde se svake godine održava najveće godišnje muslimansko hodočašće...Očekuje se dolazak...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.